Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

“De Ontzorgwijzer informeert,
beantwoordt persoonlijke vragen
en geeft 24/7 tips over mantelzorg“

Mantelzorger: “Jullie stelden de vraag: wie helpt jou en toen dacht ik: niemand, nee, niemand.“

Mantelzorger: “Jullie hebben me geholpen met het beter formuleren van de zorgvraag van mijn dochter."

Mantelzorger: "Ik zat op een punt dat ik het niet meer wist. Jullie vroegen: mogen we eens met je meekijken. Dat was een goede vraag. Het is niet veroordelend."

Slider

Werkwijze

Op deze website zijn enkele pagina’s openbaar en andere pagina’s alleen toegankelijk met een inlogcode van je werkgever. Als jouw werkgever nog geen inlogcode heeft kun je hierover met ons contact opnemenAls je wel een inlogcode hebt kun je op deze website op zoek naar informatie om je werk met de zorg voor je naaste goed te combineren. Daarin ben je niet alleen, bij één op de vier werkenden is het zorgen voor een naaste een vanzelfsprekend onderdeel van het leven.

Als je een inlogcode van je werkgever hebt gekregen dan weet hij dat het combineren van werk en zorg soms lastig in balans is te brengen. Wij willen bijdragen aan de eigen regie in het dagelijks leven van werkende mantelzorgers. We weten dat geen enkele situatie hetzelfde is en jouw behoefte aan ondersteuning kan variëren van ‘ik zoek liever zelf naar informatie’ tot ‘help me om mijn zorgsituatie in kaart te brengen en neem mijn regeltaken over’. 

Met de Ontzorgwijzer krijg je de gelegenheid om zelf alle informatie te verzamelen die je nodig hebt om de zorg beter te regelen. Maar ook om persoonlijke begeleiding te krijgen als je dat wilt. Schroom niet om een vraag te stellen – hoe klein ook – of een telefonische afspraak te maken. Dit kan vanaf elke pagina die je bezoekt. Ook als je geen tijd of zin hebt om je te verdiepen in de informatie op deze website, kun je gebruik maken van deze twee mogelijkheden. Je werkgever stelt de Ontzorgwijzer gratis voor jou beschikbaar. Om hiervan gebruik te maken vragen we je om je eenmalig als gebruiker te registrerenAlle persoonsgegevens die je aan Verkeersbureau Zorg verstrekt blijven geheim en worden niet met anderen gedeeld. Je kan Verkeersbureau Zorg vragen jouw persoonsgegevens te delen als dit de ondersteuningsvraag ten goede komt. Dit wordt dan schriftelijk vastgelegd met een toestemmingsverklaring.

Daarnaast is het mogelijk dat we bij je thuiskomen om jouw hele situatie goed in beeld te brengen en een aantal regelzaken van je over te nemen. Dit noemen we een Ontzorgtraject. Dan komt een geregistreerd mantelzorgmakelaar bij je op bezoek die samen met jou alle mogelijkheden in je persoonlijke situatie op een rij zet. En helpt deze te realiseren. Deze particuliere dienstverlening is voor iedereen mogelijk en verloopt niet via jouw werkgever. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Karin Schilderinck. Je kunt haar bereiken door een mail te sturen naar  of te bellen naar (06) 571 594 11.