Skip to content

Werkwijze

Op deze website zijn enkele pagina’s openbaar en andere pagina’s alleen toegankelijk met een inlogcode van Verkeersbureau Zorg of je werkgever. Als je nog geen inlogcode hebt kun je hierover met ons contact opnemenAls je wel een inlogcode hebt kun je op deze website op zoek naar informatie om je zorgsituatie te veranderen of om je werk met de zorg voor je naaste goed te combineren. Daarin ben je niet alleen, één op de drie Nederlanders (16+) is mantelzorger en bij één op de vier werkenden is het zorgen voor een naaste een vanzelfsprekend onderdeel van het leven.

Wij willen bijdragen aan de eigen regie in het dagelijks leven van (werkende) mantelzorgers. We weten dat geen enkele situatie hetzelfde is en jouw behoefte aan ondersteuning kan variëren van ‘ik zoek liever zelf naar informatie’ tot ‘help me om mijn zorgsituatie in kaart te brengen en neem mijn regeltaken over’. 

Met de Ontzorgwijzer krijg je de gelegenheid om zelf alle informatie te verzamelen die je nodig hebt om de zorg beter te regelen. Maar ook om persoonlijke begeleiding te krijgen als je dat wilt. Schroom niet om een vraag te stellen – hoe klein ook – of een telefonische afspraak te maken. Dit kan vanaf elke pagina die je bezoekt. Om gebruik te maken van de Ontzorgwijzer vragen we je om je eenmalig als gebruiker te registrerenAlle persoonsgegevens die je aan Verkeersbureau Zorg verstrekt blijven geheim en worden niet met anderen gedeeld. Je kan Verkeersbureau Zorg vragen jouw persoonsgegevens te delen als dit de ondersteuningsvraag ten goede komt. Dit wordt dan schriftelijk vastgelegd met een toestemmingsverklaring.

Daarnaast is het mogelijk dat we bij je thuiskomen om jouw hele situatie goed in beeld te brengen en een aantal regelzaken van je over te nemen. Dit noemen we een Ontzorgtraject. Dan komt een geregistreerd mantelzorgmakelaar bij je op bezoek die samen met jou alle mogelijkheden in je persoonlijke situatie op een rij zet. En helpt deze te realiseren. Deze particuliere dienstverlening is voor iedereen beschikbaar en (afhankelijk van je polis) declarabel bij je zorgverzekeraar. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Karin Schilderinck. Je kunt haar bereiken door een mail te sturen naar  of te bellen naar (06) 571 594 11.