Skip to content

Werkgevers

Wist je dat gemiddeld 1 op de 4 werknemers het werk combineert met mantelzorgtaken en dat dit aantal groeit? Mantelzorg&Werk heeft een aantal relevante ervaringscijfers in een factsheet gezet. Verkeersbureau Zorg geeft je als werkgever inzicht in de mate waarin jouw werknemers mantelzorgtaken verrichten. Welke vragen ze hebben, hoe belastend ze het vinden en welke oplossingen mogelijk zijn. Om goed personeel aan te trekken en te behouden kun je als werkgever met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid het verschil maken.

Via de Ontzorgwijzer kunnen al jouw werknemers op één plek informatie vinden over de langdurige zorg. De Ontzorgwijzer zet je werknemers snel op het juiste spoor voor het regelen van zorg voor hun (schoon)ouders, kinderen, familieleden of kennissen.

Via individuele Ontzorgtrajecten kunnen we jouw werknemers op maat praktische tips en adviezen geven. Zodat ze het werk en de zorg goed kunnen (blijven) combineren.

Via de Ontzorgwijzer kunnen werkende mantelzorgers zelf informatie vinden. Het geeft inzicht in de organisatie, financiering en vormen van zorg. En inzicht in mogelijkheden om werk met mantelzorg te combineren.

Ontbreekt het de werkende mantelzorgers aan tijd om alles zelf uit te zoeken? Of weten ze niet waar ze moeten beginnen? Via een individueel Ontzorgtraject gaan we op zoek naar de meest ideale combinatie van werk en mantelzorg.

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Na ontvangst van uw bericht nemen wij contact met u op.

Verkeersbureau Zorg geeft antwoord op het volgende type vragen:

“Ik heb een werknemer met een jong gezin waarvan de partner plotseling langdurig is uitgevallen. Hoe kan ik hem helpen om de zorg thuis geregeld te krijgen zodat hij met een gerust hart weer naar zijn werk kan?”

“Ik wil binnen mijn bedrijf een mantelzorgvriendelijk beleid uitzetten, maar heb geen flauw idee hoeveel medewerkers mantelzorger zijn en welke vragen ze hebben.”

“Ik ben erg benieuwd hoeveel medewerkers moeite hebben om het werk met mantelzorg te combineren en wat ik kan doen zodat ze op het werk wel productief blijven.