Skip to content

Ontzorgtraject

Persoonlijke begeleiding

Wil je op weg worden geholpen? Loop je ergens tegen aan waar je hulp bij nodig hebt? Heb je een specifieke vraag over jouw zorgsituatie? Of ben je geïnteresseerd in een uitgebreide analyse van jouw zorgsituatie en op zoek naar mogelijkheden voor verbetering?

Voor dit soort individuele vragen kun je in gesprek met een mantelzorgmakelaar van Verkeersbureau Zorg. Dit kan telefonisch, maar ook tijdens een bezoek bij jou thuis. In overleg met jou bespreekt de mantelzorgmakelaar wat jezelf kunt doen, wat zij gaat doen, hoeveel tijd zij besteedt aan jouw zorgsituatie en wat de kosten zijn. 

De kosten voor de inzet van de mantelzorgmakelaar kunnen mogelijk worden vergoed door jouw zorgverzekering. In dit overzicht kun je zien welke vergoeding jouw verzekeraar geeft voor de inzet van een mantelzorgmakelaar. Als je naaste een PGB heeft is het mogelijk om een deel hiervan in te zetten voor de mantelzorgmakelaar. En als het verbeteren van de balans tussen werk en mantelzorg voorop staat, is het wellicht mogelijk dat je werkgever (een deel van) de kosten wil vergoeden.