Skip to content

Mantelzorgers

Wist jij dat 1 op de 3 Nederlanders van 16 jaar en ouder mantelzorger is? Zorgen voor een naaste, dat doe je gewoon. Tegelijkertijd is het een grote verantwoordelijkheid. Je moet continu aanstaan en krijgt te maken met belangrijke keuzes. Er is veel mogelijk om je taak als mantelzorger makkelijker te maken. Wij kunnen je hierbij wegwijs maken.

Vind via de Ontzorgwijzer de informatie die je nodig hebt om de zorg voor je naaste te organiseren. Het geeft je algemeen inzicht in de organisatie en financiering van de zorg, Maar ook inzicht in de specifieke omstandigheden binnen de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg.

Ontbreekt het je aan tijd om alles zelf uit te zoeken? Of weet je niet waar je moet beginnen? Met een individueel Ontzorgtraject kun je met persoonlijke ondersteuning op zoek naar de meest ideale oplossing voor jouw situatie.

Er zijn veel mantelzorgers die we wegwijs hebben gemaakt. Lees enkele ervaringsverhalen om een beeld te krijgen van de vragen van andere mantelzorgers, onze werkzaamheden en oplossingen.